Дослідники Шотландської асоціації океанографів заявили про виявлення "суперводоростей". Вони придатні для виробництва біодизеля для авто- і авіатранспорту.

Зазначається, що ці типи водоростей, Nannochloropis oceanica та Chlorella vulgaris, відрізняються високим вмістом жирів. Під час серії експериментів було виявлено, що в сухому вигляді вміст жирів перевищує 50%. Це робить ці водорості потенційно ідеальною сировиною для виробництва біопалива.

Їх беззаперечними перевагами є те, що вони швидко ростуть, невибагливі до умов навколишнього середовища і здатні використовувати сонячну енергію для фотосинтезу. Дослідники сподіваються, що незабаром їх можна буде використовувати, як сировину для виробництва біопалива третього покоління замість цукрів, рослинних і тваринних жирів і крохмалю.

Провідний спеціаліст асоціації Стівен Слокомб заявив, що морські мікроорганізми здатні утворювати бактеріальну масу високої щільності, але незважаючи на це ніхто зі світових фахівців у цій області поки не задавався метою визначити перелік найбільш продуктивних культур і дослідити можливість використання їх корисних властивостей.

Читайте також: Нова Toyota їздитиме на коров'ячому гної (відео)

Популярні новини зараз

В Україні пенсіонерам почали повертати "оновлені" виплати: у ПФУ визнали помилку

Лафа скінчилася, дострибалися: 9 причин, чому українці не отримають субсидію у 2024 році

Сім'ї возз'єднаються, будемо їздити – куди хочемо: астролог назвав дату кінця воєнного стану

Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження

Показати ще

Доктор наук Майкл Стенлі в свою чергу наголосив, що протягом останніх років інтерес до мікроорганізмів значно зріс. Дослідження фахівців Шотландської асоціації океанографів, не тільки визначило потенціал морських водоростей, але і має прикладне значення для використання їх у сфері біотехнологій.

Наразі вчені працюють над визначенням кращих штамів відносно процентного вмісту жирів і ефективності їх переробки. Паралельно з цим ведуться роботи щодо визначення можливості їх використання в якості харчового ресурсу, джерела Омега-3-жирних кислот і корму для тварин.