Британська оборонна компанія BAE Systems випробувала найпередовіший шолом для пілотів винищувачів Striker II. Нова цифрова система наступного покоління забезпечує видимість в темний час доби і пропонує новітню технологію супроводуцілі.

Про це повідомляє IBTimes.

Striker II - це полегшений прилад нічного бачення, який передає інформацію і відображає картинку високої чіткості на склі шолома.

"Шолом забезпечує чітку і точну передачу зображення, а також плавний перехід дня в ніч, виключаючи необхідність ручного регулювання та установки", - розповів льотчик-випробувач з BAE Systems Пітер Косогорін.

Старший льотчик-випробувач Марк Боуен зазначив, що розташовані в полі зору об'єкти видні більш чітко. За допомогою шолома можна бачити крізь літак. Це стало можливим завдяки зовнішнім камерам.

Популярні новини зараз

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію

Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні

Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект

Показати ще

Читайте також: "Веловертоліт" встановив новий рекорд швидкості у 137 км/год (відео)

Система прицілювання, яка використовується в шоломі, є однією з найскладніших систем аналогічно типу в світі. Кути огляду становлять 40 градусів, а положення голови пілота і комп'ютера постійно синхронізуються. Це необхідно для забезпечення прицілювання без затримок.

Можливості нового шолома випробували під час серії нічних польотів. Їх виконували на винищувачі Typhoon підрозділи BAE Systems.

Британські військові також сподіваються оснастити свої винищувачі штучним інтелектом.