Робот Spot успішно пройшов загальний курс військової підготовки спільно з американськими морськими піхотинцями. Його розробили спільно фахівці з Google і Boston Dynamics.

Spot - це чотириногий робот, що чимось нагадує велику собаку. На відміну від своїх незграбних попередників, він досить моторний і здатний дуже швидко пересуватися риссю по рівних поверхнях. Також робот вміє чудово утримує рівновагу, навіть якщо його сильно штовхнути.

Фахівці з робототехніки з військового агентства DARPA відправили Spot на військову базу морських піхотинців в місті Куантіко в штаті Вірджинія. Тут йому належало плечем до плеча з солдатами пройти кілька змодельованих військовими бойових ситуацій.

Читайте також: Hitachi створила робота-начальника

Spot дерся по кам'янистих пагорбах, продирався через лісову гущавину і орієнтувався в умовах міських вулиць. Також його задіяли для розвідки. Робот вивчав обстановку до того, як в будівлю увійдуть солдати.

Популярні новини зараз

ТЦК витратить 10 мільйонів на перевезення військовозобов'язаних

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття

Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект

Показати ще

Одним з ключових переваг робота Spot є можливість керувати ним дистанційно без будь-яких проводів. Управління здійснюється за допомогою звичайного ігрового контролера від приставки, підключеного до ноутбука. Оператор може перебувати від нього на відстані 150 метрів. У робота також вбудована функція автопілота і він може самостійно дотримується заданої траєкторії і долати перешкоди без долі оператора.