Сучасні дрони вже вміють багато чого. Їх навіть навчили працювати спільно. Ці дивовижні механізми в парі здатні, наприклад, звести міст із мотузок.Він досить міцний, щоб по ньому змогли ходити люди.

Цим зайнялися дослідники з Інституту динаміки систем і контролю. Вони спільно з інженерами з німецької дослідницької компанії Gramazio Kohler Research змогли запрограмувати двох компактних квадрокоптера на будівництво канатного мосту.

Незважаючи на простоту завдання, знадобилися зусилля цілої команди вчених, а також деяка практика в приміщенні Flying Machine Arena в Цюріху. Все це було спрямовано на те, щоб написана дослідниками програма дійсно запрацювала.

Читайте також: В Італії створили найбільший 3D-принтер для будівництва (фото, відео)

Експеримент з будівництва канатного мосту проводили в приміщенні 10 на 10 метрів. Під час будівництва використовувалися спеціальні високоточні датчики фіксації рухів, мережа бездротового зв'язку і написане з нуля програмне забезпечення працююче зі спеціальними алгоритмами для позиціонування і контролю. Дрони показали, що здатні за короткий термін в автономному режимі звести навісний міст.

Популярні новини зараз

Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям

"Лічені миті до загрози": пророцтво старця Вікентія про допомогу вищих сил Україні у війні

Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф

Пенсійний фонд встановлює нові норми: кого торкнуться

Показати ще

Довжина мосту між двома встановленими лісами склала 7,4 метра. Він складається з дев'яти сегментів. В цілому на його будівництво було витрачено близько 120 метрів мотузки.