Американські палеонтологи під час розкопок у Південній Африці знайшли герметизовану печеру із похованням раніше невідомого виду людини. Новий вид назвали Homo Naledi.

Відкриття має революційний характер для розуміння еволюції людства, переконані учені. Антропологи уточнюють, що поки не знають, у який період жив Homo naledi, але припускають, що він міг бути одним із перших представників нашого роду, які мешкали в Африці 3 млн років тому. Про це пише The Telegraph.

Серед знайдених скам'янілостей багато решток немовлят, дорослих і літніх людей. Учені вважають, що люди самі влаштували собі могильник і могли освітити дорогу туди за допомогою вогню.

"Здається, ці люди свідомо влаштували собі масове поховання", - повідомив один із команди учених Лі Бергер.

Усвідомлення власної смерті цим видом робить революційне відкриття у науці, переконані вчені. Адже здатність мислити є характерною рисою людини нового типу, що відкриває нові горизонти до перегляду процесу еволюції людського роду. Мозок Homo Naledi ніколи не був більше апельсина, говорять учені. Кінцівки були розвинені майже як у сучасної людини, але кістки пальців рук трішки викривлені.

Популярні новини зараз

Такі платіжки тільки в кошмарах сняться: скільки віддамо за газ і світло цього літа

Стане вибір між їжею та водою: на українців чекає новий удар по кишені

Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити

Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом

Показати ще

Представники цього виду мали зріст усього 1,5 метри і вагу близько 45 кілограм.

Незважаючи на це, Homo Naledi мала здатність ходити на великі відстані.

Читайте також: Вчені розкрили таємниці найдавнішої могили закоханих (фото)

Ще більш дивним є той факт, що дослідники виявили не один, а відразу 15 скелетів, при цьому кістки збереглися дуже добре. Ученим належить відповісти на питання і про те, як саме скелети виявилися в печері: вона розташовується під землею, а веде до неї довгий вузький тунель, проповзти по якому змогли тільки жінки.

Нагадаємо, британські вчені розробили алгоритм тестування, що дозволяє визначити, з якою швидкістю старіє людина.