Вчені із університету Кембриджа розробили електронний сервіс Apply Magic Sauce, який вміє складати психологічний портрет людини по її профілю у соціальній мережі Facebook. За основу він бере уподобання людини не лише на її сторінці, а й в усій мережі.

Сервіс аналізує людину за її "лайками", які вона ставить на фотографіях та записах від інших людей та спільнот. Таким чином можна зробити висновки про її інтереси, вік, стать, сексуальну орієнтацію, релігійні погляди та рівень інтелекту.

Як запевняють самі розробники, Apply Magic Sauce дає більш точні результати, ніж аналіз від професійного психолога. Програма показує портрет людини, якою вона намагається бути в своєму житті.

Окрім аналізу, сервіс може допомогти людині з її особистими рисами. Наприклад, Apply Magic Sauce надає інформацію щодо стійкості до стресів.

Читайте також: Закоханим краще листуватись ніж надсилати голосові повідомлення - вчені

Популярні новини зараз

Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків"

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Показати ще

Наразі зв'язок людини із соціальними мережами часто досліджують світові вчені. Нещодавно дослідники прийшли до висновку, що коментарі під записами у спільнотах впливають на рівень людської довіри до джерела.