США нададуть допомогу у переоснащенні українського фрегата "Гетьман Сагайдачний".

Відповідне питання обговорили на відкритті міжнародних навчань Sea Breeze – 2015 Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, Міністр оборони генерал-полковник Степан Полторак та командувач шостим флотом військово-морських сил США віце-адмірал Джеймс Фогго, передає сайт Міноборони.

Зокрема, йдеться про передачу нового та модернізованого технічного оснащення для "Гетьмана Сагайдачного від американських ВМС.

Раніше США вже надавали допомогу з переоснащення українського фрегата. Проте американці висловили готовність продовжити і надалі надавати допомогу в модернізації українських ВМС.

Нагадаємо, український фрегат "Гетьман Сагайдачний" візьме участь у військово-морських навчаннях Sea Breeze. Вони проходитимуть з 31 серпня до 12 вересня в Одеській та Миколаївській областях, а також у північно-західній частині Чорного моря.

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

Читайте також: В Україні планують виготовляти новий бронеавтомобіль (фото)

В навчаннях прийматимуть участь військові з Німеччини, Італії, Великої Британії, Швеції, Болгарії, Греції, Молдови, Румунії, Туреччини.

Загалом у Sea Breeze візьмуть участь до 2,5 тис. військовослужбовців. Від України у навчаннях будуть задіяні до однієї тисячі військових, до дев'яти кораблів, восьми вертольотів і літаків, до 50 одиниць колісної техніки. США направить на навчання до тисячі військовослужбовців, до п'яти кораблів, до двох підводних човнів, а також до 40 одиниць колісної техніки.