Фізики CERN помітили, що електрони й інші легкі елементарні частинки з класу лептонів поводяться не зовсім так, як пророкує Стандартна модель фізики

Чізарек та його колеги виявили, що мезони приблизно в три рази частіше розпадаються на мюони, ніж на таони. Даний результат у 1,3 разу більше, ніж передбачає Стандартна модель, повідомляє Кореспондент.

"І хоча наші результати і дані експериментів наших колег з проекту BaBar є дуже перспективними в плані пошуків нової фізики, поки ми не можемо називати ті речі, які ми побачили, "повноцінним" порушенням Стандартної моделі. Для цього потрібно провести додаткові експерименти, які мають підтвердити наші спостереження", - заявив Грегорі Чізарек з Національного інституту субатомної фізики Нідерландів в Амстердамі.

Це стало відомо після аналізу даних, зібраних детектором LHCb в 2011-2012 роках, під час першої фази роботи Великого адронного колайдера.

Читайте також: Учені в андронному коллайдері виявили частку пентакварк

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

Схожі результати, як розповідають фізики, були озвучені три роки тому учасниками проекту BaBar, проведеного на позитрон-електронному колайдері в Національній прискорювальній лабораторії SLAC. Їм також вдалося виявити сліди того, що один з видів B-мезонів розпадається на лептони "неправильним" чином.