Регулятор із Великої Британії Information Commissioner's office зобов'язав Google видалити посилання на статті, де йдеться про матеріали, раніше виключені з пошуку в рамках реалізації прийнятого в ЄС рішення про "право на забуття".

Про це пише The Guardian.

"Термін, до якого пошуковик має видалити посилання - 20 вересня. До цієї ж дати противники "права на забуття" можуть повторно опублікувати статті", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Британський студент визначив вартість однієї людської думки

Нагадаємо, Google за індивідуальним запитом прибирав з пошукової видачі посилання на матеріали, що містять інформацію про злочин десятирічної давності.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Видалення викликало невдоволення противників "права на забуття". Вони опублікували кілька повідомлень на цю тему. Через деякий час нові тексти проіндексували та з'явилися в пошуковій видачі Google.

Вміст, за винятком вступній частині про подію видалення оригіналів, майже повністю збігається з виключеними з пошуку матеріалами.

Вищий суд Європейського союзу зобов'язав Google та інші пошукові системи виключати з пошуку посилання на застарілі і неактуальні дані 13 червня 2014 року.

За перший рік після введення нової норми європейці відправили більше мільйона запитів на видалення.