Україна підписала контракт на отримання в режимі online даних супутникового моніторингу надвисокої роздільної здатності.

Про це заявив глава Державного космічного агентства України (ДКАУ) Олег Уруський в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Згідно з указом президента, перед ДКАУ поставлено завдання щодо забезпечення даними супутникового моніторингу нашого Головного ситуаційного центру при РНБО. В рамках вирішення цього завдання ми провели цілий ряд переговорів з операторами зарубіжних супутників ДЗЗ (Дистанційне зондування Землі). З деякими з них ці переговори тривають, а з деякими ми вийшли на етап підписання контрактів. Один з них вже підписаний. Мова йде про відому європейську Airbus Defense & Space", - розповів Уруський.

Читайте також: NASA зробило зйомку тайфуну "Соуделор" з космосу (відео)

"Згідно з контрактом, Україна вперше буде отримувати від європейських апаратів Pleiades-1 і Pleiades-2 супутникові дані надвисокої роздільної здатності - до 0,5 м - у режимі on-line, які будуть поставлятися на нашу станцію, що працює в системі Національного центру управління та випробування космічних засобів (НЦУВКЗ)", - заявив Уруський.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Він зазначив, якщо перемовини з потенційними партнерами завершаться успішно, то Україна отримає можливість прямого доступу до інформації від угруповання приблизно з шести зарубіжних супутників з надвисокою роздільною здатністю.