Понад 16 мільйонів збитків держбюджету завдали посадові особи одного з державних підприємств Рівненської області, які під час проведення ремонту доріг ухилилися від сплати податків.

Про це на своїй сторінці у в Facebook написав заступник голови Державної фіскальної служби Сергій Білан.

За його інформацією, у ході розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) КК, виявилося, що компанія була визнана переможцем тендерних закупівель, предметом яких були поточні і капітальні ремонти доріг області. При цьому перерахування грошових коштів за виконані роботи здійснювалося як самій компанії, так і для її окремих філій. Таким чином навмисне створювалися умови, які унеможливлювали сплату податків підприємством, що визнавалося переможцем тендерних закупівель.

"Таким чином державному бюджету були завдані збитки у розмірі понад 16 мільйонів гривень. В результаті вжитих співробітниками податкової міліції заходів до бюджету відшкодовано майже 1,4 мільйона гривень. Відшкодування збитків триватиме", – повідомив Білан.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", у Волинській області співробітники ДФС конфіскували незаконних товарів на два мільйони доларів.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Показати ще