З 2 на 3 жовтня паломники-хасиди відсвяткували в Умані 5775-й Новий рік – Рош-ха-Шана.

Щороку на Черкащині збираються прихильники іудейської течії хасидизму, оскільки тут похований Рабі Нахмані з Брацлава – засновник брацлавського хасидизму. Могила цадика – одна з найшанованіших святинь хасидів, місце щорічних масових паломництв. Кожен хасид вважає своїм обов'язком хоча б раз побувати на священній уманській землі.

Цього року, за повідомленням міськвідділу поліції, на свято до міста вже прибули 31 тисяча паломників (це при тому, що населення міста становить близько 90 тисяч осіб).

Відтак місто майже тиждень гуляє. У паломників своє свято, а у містян власне – адже саме цього року 2 жовтня Умань святкує своє 400-річчя від дня заснування.

Порядок у місті забезпечують зведені загони поліції, яких надіслали на допомогу місцевим правоохоронцям з області та зі столиці, також, для кращого розуміння паломників та їхніх традицій, до України прибули 15 ізраїльських правоохоронців. У режимі готовності перебувають рятувальники, комунальники, лікарі тощо.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Показати ще

Місцеві мешканці стверджують, що Євробачення-2017 треба проводити саме в Умані – тут готові зустріти й розмістити до 50 тисяч гостей, а усі служби мають необхідні навички, аби забезпечувати порядок за такої густої населеності міста.