Українська льотчиця Надія Савченко, яку судять у Росії, втратила понад 15 кілограмів ваги. Про це повідомив у Twitter її адвокат Микола Полозов. За його словами, Савченко вже 26 день голодує на знак протесту проти свого арешту.

"Здоров'я Надії викликає побоювання. Вона відчуває біль в підшлунковій, напади нудоти. Вмовляння припинити голодування - безрезультатні", - написав Полозов. Адвокат також опублікував, як він твердить, рукописний лист Савченко до українців. В них Надія ще раз вітає українців з різдвяними святами і сподівається, що вже скоро опиниться на волі в Україні.

Нагадаємо, 25 грудня українське МЗС висловило протест через продовження арешту льотчиці. У Росії її підозрюють у співучасті в убивстві двох російських журналістів. Сама вона звинувачення заперечує. Київ називає процес політичним. Поки що запобіжний захід залишається попереднім - Надія Савченко перебуватиме під вартою до 16 квітня 2016 року.

Читайте також: У 2016-му Савченко звільнять - адвокат

На прохання адвокатів, український журналіст Роман Цимбалюк запитав на щорічній прес-конференції Путіна про можливість обміну Надії Савченко на затриманих на Донбасі росіян Олександра Александрова і Євгенія Єрофеєва, які називали себе російськими військовослужбовцями. На це Володимир Путін відповів, що міняти потрібно "всіх на всіх" і що обмін повинен бути рівнозначним.

Популярні новини зараз

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще