Топові українські акаунти в соцмережі Twitter зазнали масових блокувань. Причина - російські боти розгорнули кампанію з блокування проукраїнських користувачів з активною громадською позицією.

Як зазначає LB.ua, хвиля блокування почалася після того, як Twitter посилив правила безпеки, за якими можна припиняти дію акаунта за найменші порушення. Після цього проросійські боти прийнялися вишукувати в постах українських користувачів некоректні цитати і скаржитися на них. Причому в хід часто йдуть старі твіти – яким рік і більше.

Під санкції потрапили, зокрема, @Dbnmjr (Новости Украины) з 500 тисячами підписчиків, @TukvaSociopat, @xyevii_kharkov, @banderenko, @ReggaeMortis1, @SPaWN_ua (Капітан Прайс), @canabina (Євгеній Коноплянка), @UKROPSTEEL, @psb4ukr (центр "Миротворець"), @olegnovikovkh, @CatDemokrat, @bloodypastor (Кровавий пастор), @forest_brothert (Лісовий брат), @PV_Petrychenko (Паша Петриченко), @kozakmamai (Ukrainian Forces), @persident_ukr (Перзидент України) і багато інших.

На ситуацію відреагував навіть посол України у Фінляндії Андрій Олефіров, який є активним користувачем мікроблогу Twitter. Він оприлюднив звернення до техпідтримки компанії з проханням звернути увагу на блокування українських акаунтів. Посол також пропонує робити скріншоти, які дозволять довести зловмисний характер банів від російських тролів.

"Це надасть доказову базу для посольства України в США для звернення до керівників офісу Twitter. Ми перемогли колу і пепсі, бо там був очевидний доказ", - зазначив Олефіров.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Читайте також: Ноги тут і зараз: подорожі дівчини підкорили інтернет (фото)

Нагадаємо, що схожа ситуація була кілька місяців тому в Facebook. Справа дійшла до того, що президент Петро Порошенко попросив засновника соцмережі Марка Цукерберга відкрити український офіс Facebook. Щоправда Цукерберг відмовився.

Він повідомив, що особисто подивився спірні пости, за які банили українських користувачів, і заявив, що вони були видалені правильно, оскільки використовували "мову ворожнечі". При цьому Цукерберг нагадав, що український сегмент Facebook модерує офіс в Ірландії, а не в Росії.