За повідомленням міністра енергетики Олександра Новака, Росія не має наміру перекривати Україні газ через енергоблокаду Криму.

За його словами, Кремль не хоче перешкоджати транзиту газу до Європи і не ставитиме під сумнів гарантії забезпечення блакитним паливом європейських громадян.

В одному із інтерв'ю Новак запевнив, що Росія дотримуватиметься норм договорів із газопостачання та транзиту газу, які діють до кінця 2019 року і не має намір вносити зміни у домовленості. В той же час він повідомив, що Україна більше не матиме знижки на газ.

Читати також: Паніка в Криму: півострів тоне в екскрементах (відео)

До слова, енергоблокада Криму триває вже другий тиждень поспіль. Вчора активісти погодились частково відновити енергопостачання на лінії "Титан-Каховка".

Популярні новини зараз

В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла

Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче

Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Показати ще

Жодна із спроб налагодити енергоміст із Краснодару до Криму досі не завершилась успіхом. Мешканці потерпають від холоду та погрожують масовими протестами.

В свою чергу Президент України Петро Порошенко повідомив, що після консультацій із головою Меджлісу кримськотатарського народу Рафатом Чубаровим вже найближчим часом подача електроенергії в Крим буде відновлена.