В Україні в терміновому порядку заборонені антибіотик "Цефтріаксон" і анальгетик "Лідокаїн", які випускають харківські виробники - пише WikiLex.

"Важливо знати, що в цьому випадку мова йде не про всі препарати, які продаються на території нашої країни, а лише про конкретні серії, і це два виробники", - повідомив керівник інформаційного управління Держлікслужби України Микола Холоденко.

За його словами, заборонений на сьогоднішній день порошок "Цефтріаксон" компанії "Лекхім-Харків". Він потрапив до України з КНР.

Також заборонили розчин для ін'єкцій "Лідокаїн" від виробника ТОВ "Фармацевтична компанія "Здоров'я".

Ці серії препаратів уже вилучають з аптек та всіх медичних установ, оскільки раніше МОЗ заявило про смерть пацієнта, що настала від анафілактичного шоку, який послідував після застосування цих ліків.

Популярні новини зараз

Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

Трагічний випадок стався на початку листопада. 8-річний хлопчик, який безуспішно лікувався від атопічного дерматиту в черговий раз потрапив у стаціонар шкірно-венерологічного диспансеру Кривого Рогу.

Читайте також: Львів'яни "набігали" на медапаратуру для дитячої лікарні

Незабаром після госпіталізації дитині стало погано, а по приїзді батьків його вже не було в живих. Лікарі повідомили, що у хлопчика стався анафілактичний шок.

Чому медики не допомогли дитині - вони пояснити не змогли. За халатність їм загрожує до 3 років позбавлення волі.