У Свято-Покровському Голосіївському чоловічому монастирі Києва 30 жовтня близько 100 тисяч киян та гостей міста відзначили 27-ту річницю упокоєння черниці Аліпії - подвижниці, особливо шанованої православними християнами в Україні.

Святкову божественну літургію у Голосіївському монастирі очолив Митрополит Онуфрій - передає центр інформації УПЦ.

"У ніч на 30 жовтня в монастир почали прибувати десятки тисяч людей, щоб поклонитися матінці Аліпії в день її спочинку. Блаженна стариця, як і передбачала, почила 30-го жовтня 1988-го року. Нині її тіло покоїться в усипальниці під храмом. За багаторічною традицією в цей день сюди стікається безліч паломників. Цього року літургія проходила на вулиці. Також на території монастиря були розміщені екрани, щоб всі бажаючі могли бачити богослужіння", - розповів намісник Голосіївського монастиря архімандрит Ісаакій.

Після літургії предстоятель УПЦ відслужив панахиду по матінці Аліпії. Після чого відбулася трапеза для паломників, які очікували відомого монастирського частування на честь пам'яті матінки.

Читайте також: РПЦ відмовилася відспівати російського солдата, який загинув у Сирії

Популярні новини зараз

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

Нагадаємо, за даними Голосіївського монастиря, в 2014 році в день пам'яті матінки Аліпії монастир також відвідали близько 100 тисяч віруючих.