У Тернополі 67-річна пенсіонерка стала жертвою телефонних аферистів. Вони планували заволодіти її заощадженнями за схемою: "Ваш син потрапив у ДТП, готуйте гроші".

Про це повідомляє прес-служба МВС.

Потерпіла розповіла, що в той день вона залишилася вдома сама. О першій годині ночі на стаціонарний телефон подзвонив незнайомець і шокував новиною про те, що нібито її син скоїв наїзд на пішохода.

Далі в трубці жінка почула інший голос, схожий на голос сина. "Родич" почав просити про допомогу. Розповів, що потрапив у ДТП і йому терміново потрібні гроші. Далі "син" передав трубку "співробітнику міліції".

Незнайомець представився заступником начальника міської міліції та запевнив пенсіонерку, що зможе допомогти її синові не потрапити до в'язниці за $3 тисячі.

Популярні новини зараз

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Дізнавшись, що такої суми у постраждалих немає, аферисти погодилися на 2 тисячі гривень та вироби із золота. Перелякана пенсіонерка, за вказівкою шахраїв, продиктувала їм номер свого мобільного телефону. Далі розмови зі своєю жертвою зловмисники вели по мобільному.

Весь час тримали її на зв'язку, забороняли зв'язуватися з рідними і давали вказівки, що потрібно робити. Через деякий час до під'їзду, де живе жінка, під'їхав незнайомець. Він попросив її спуститися вниз і передати гроші. Проте жінка сказала, що не зможе, оскільки у неї хворі ноги.

Тоді аферисти наказали їй кинути гроші через вікно. Пенсіонерка спакувала дві тисячі гривень і дві золоті обручки в пакет, для ваги поклала туди картоплю, і викинула у вікно незнайомцеві.

Пізніше, коли жінка зателефонувала синові, з'ясувалося, що він весь час спокійно спав удома. Найцікавіше, що у сина пенсіонерки немає автомобіля.

Читайте також: Солдат-шахрай виманив у волонтерів 100 тис. грн "пораненим товаришам" (фото)

Жінка досі не може пояснити, чому так легко повірила аферистам і не зателефонувала відразу рідним. Каже - була в шоковому стані.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за статтею - шахрайство. Міліціонери вживають заходів для розкриття злочину.