У Сєвєродонецьку Луганської області сьогодні стартував набір у нову поліцію,

Про це повідомляє "Донбас. Коментарі".

Очевидці зазначили, що найбільше заявок подають чоловіки, проте, і дівчата також не відстають. Сьогодні було подано вже близько 200 анкет.

"Ми відкриваємо східне управління патрульної поліції в Україні, в місті Сєвєродонецьк, яке обслуговуватиме також Лисичанськ і Рубіжне. Ми сьогодні розпочинаємо набір анкет. Набір анкет триватиме до 19 листопада в Льодовому палаці", - розповів куратор створення поліції в області Мустафа Найєм.

"Ми набираємо 240 співробітників. 25 січня - це дата, коли ми підемо вже вчитися, тобто наберемо кандидатів тут, тестування відбудеться в цьому місті, навчання проходитиме в Харкові", - зазначив Найєм.

Популярні новини зараз

Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну

Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

За його словами, в міністерстві розуміють близькість фронту і специфіку регіону.

"Ми не хочемо закривати на це очі, з іншого боку - ніякої різниці між тими містами, у яких вже є поліцейські, робити не будемо. Та ввічливість і ті послуги, які вони надають в тих містах, вони надаватимуть тут", - підкреслив народний депутат.

Однак, поліцейських Луганщини підготують краще до різних ситуацій і навчання вони будуть проходити довше - до чотирьох місяців.

"Десь через півроку на вулицях Сєвєродонецька та Лисичанська з'являться перші патрульні поліцейські", - поділився Найєм.

Читайте також: Начальника патрульної поліції призначать 4 листопада

Заступник голови патрульної поліції України, майор міліції Євген Жуков зазначив, що на три міста працюватиме 25 екіпажів.

"Їх повністю навчатимуть професійні інструктори - це будуть наші інструктори, інструктори з Канади. Навчатимуть повністю за новою системою", - заявив Жуков.