У понеділок, 26 жовтня, головне управління медицини в Одеській області повідомило про те, що експертиза патматеріалу від двох свиней з домогосподарства с.Кам'яне Савранського району Одеської області підтвердила діагноз "африканська чума свиней". Про це йдеться в повідомленні прес-службі ДСНС України в області.

В області створили штаб з ліквідації надзвичайної ситуації.

У Савранській РДА відбулося засідання районної надзвичайної протиепізоотичної комісії, на якому розробили план заходів щодо недопущення розповсюдження захворювання та ліквідації надзвичайної ситуації. Рішенням комісії створено карантинну зону, зону захисту та зону нагляду.

На фермах, де було зареєстровано захворювання, містилося 4 свиноматки і 30 поросят, а всього в Кам'яному - 630 голів свиней.

Читайте також: На Рівненщині знищують свиней через чуму (фото)

Популярні новини зараз

Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів

З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу

Показати ще

На місці події залучені сили та засоби підрозділів ГУ ДСНС України в Одеській області та спеціалізованих служб цивільного захисту.

Раніше африканська чума свиней була зафіксована у Київській, Чернігівській та Сумскій областях. У зв'язку з цим Кабмін дозволив обходити мораторій на перевірку бізнесу для інспекції свинарів у разі необхідності.