На Вінниччині на виборчій дільниці у селі Сербинівці двом чоловікам, які пред'явили посвідчення залізничника, ДВК видали бюлетені для голосування. Натомість, на Полтавщині в селі Велика Бузова спостерігачі запобігають голосуванню без паспортів, не зважаючи на те, що голова комісії не проти видавати бюлетні без необхідних документів. Про це повідомляє "Опора".

Як стало відомо, за словами голови ДВК в Сербинівці, бюлетені видали без паспортів двом чоловікам, які пред'явили посвідчення залізничника, оскільки паспорти за їхніми словами, - загублені. Чоловіки просили надати змогу їм проголосувати і члени комісії погодилися, тим самим порушивши закон України "Про місцеві вибори".

Читайте також: Агітація, запізнення, підозри на підкуп – мапа порушень на виборах в Україні

В селі Велика Бузова, протягом усього часу голова комісії скаржиться на роботу спостерігачів, адже за її словами люди, котрі прийшли голосувати без паспортів не можуть отримати через спостерігача свої бюлетні.

"Я розумію, що ви законодавче підковані, але ж ви розумієте ми всі люди" - саме так виправдовувалась голова комісії. Після цього вона почала скаржитись, що спостерігач "Опори" слідкує занадто ретельно, тому виборці, котрі прийшли без паспорту не можуть проголосувати. У присутності спостерігача ніхто бюлетнів не відає, хоча це обурює членів комісії та виборців.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Разом з тим, на цих двох ДВК відсутні протокол ранкового засідання, що також є порушенням виборчого Законодавства, голови комісій не пояснили причини, чому протокол відсутній.