Декілька десятків невідомих осіб у спортивних і камуфляжних костюмах в ніч на 25 жовтня заблокували членів Білгород-Дністровської ТВК з вимогою скасувати реєстрацію одного з кандидатів в депутати сільради. Про це повідомили в "Опорі".

Секретар комісії заявила, чоловіки спортивної зовнішності разом з активістами вимагали від комісії скасувати реєстрацію кандидата в депутати Затокської сільської ради Олексія Донкоглова.

Як виявилося, чотири дні тому Білгород-Дністровський міськрайонний суд зобов'язав виборчу комісію скасувати реєстрацію кандидата у зв'язку з тим, що він має непогашену судимість. Проте, комісія в Затоці не ухвалила це рішення, бо не було кворуму.

Читайте також: В Одесі зафіксували перші порушення на виборчій дільниці

"Тому наша комісія ухвалила це рішення про скасування реєстрації кандидата. Потім ці люди почали нам погрожувати, щоб ми дали їм штамп "Вибув". Потім голова комісії у супроводі міліції та цих людей колоною вирушили до Затоки. За ніч вона проштампувала всі бюлетені, але нам постійно погрожували", - повідомила Людмила Шамріна.

Популярні новини зараз

Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Однак, як повідомила голова Білгород-Дністровської районної виборчої комісії, сьогодні Одеський апеляційний адміністративний суд задовольнив апеляцію кандидата:

"Суд ухвалив скасувати наше рішення про скасування його реєстрації. Ми вже проштампували бюлетені. Що тепер робити, ми не знаємо, чекаємо на роз'яснення ЦВК", - повідомила Тетяна Рачицька.

Нагадаємо, що Олексій Донкоглов, у 2012 році був засуджений Білгород-Дністровським міжрайонним судом за отримання хабара. Так, працюючи начальником абонентського відділу ВУЖКГ, він вимагав 400 доларів за видачу технічної умови на водокористування від власника одного з будинків в селищі.