Співробітники Державної прикордонної служби вчора в Житомирській області разом зі Службою безпеки України виявили більше 4,5 кілограма бурштину. Також були знайдені засоби, якими вівся незаконний видобуток.

Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

Прикордонникам з оперативного підрозділу надійшла інформація про незаконний видобуток мінералу. Для цього використовували мотопомпи та інших технічні засоби.

Правоохоронці оперативно відреагували на інформацію та одразу виїхали на вказане місце для перевірки. До наряду долучились і представники Державної екологічної інспекції.

Зловмисники видобували бурштин в лісовому масиві неподалік від села Шебедиха. Правоохоронці затримали на місці злочину три автомобілі "ГАЗ", "ЗІЛ", "Москвич" та чотирьох чоловік.

Популярні новини зараз

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Показати ще

Читайте також: На Рівненщині священик добував і продавав унікальний бурштин (фото)

Під час огляду у них знайшли 4,65 кілограма видобутого бурштину та дві саморобні водні мотопомпи. Крім того, неподалік урочища Корабель правоохоронці виявили екскаватор. За попередньою інформацією його використовували, щоб копати канал.

За даним правопорушенням відкрито кримінальне провадження за статтею Кримінального кодексу "порушення правил охорони надр".

Правоохоронці вилучили виявлені у зловмисників бурштин та знаряддя для його видобутку.