У сквері на розі вулиць Грушевського та Шилова в Одесі спиляли здорові півстолітні дерева для того, щоб побудувати на цьому місці триповерховий магазин автозапчастин.

Про це повідомляє Перший одеський портал.

Місцеві жителі скооперувалися проти знищення скверу: викликали поліцію та екологічний департамент Одеської міськради. Але чиновники стверджують, що у підрядника немає проблем з документами.

Читайте також: Кияни готують протест під КМДА проти будівництва на Печерську

"Було три різних набору документів з різною площею власності та різною кількістю дерев, що підлягають зрубу. Спил дерев описаний був як "благоустрій", а дерева за документами - "старі та підлягають спилу". Усе це під соусом будівництва нового автомагазину на місці занедбаного продуктового ", - прокоментував ситуацію місцевий житель Олександр.

Популярні новини зараз

"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Показати ще

Після переговорів з представником екологічного департаменту активістам все-таки вдалося домогтися, щоб дерева в сквері тимчасово не знищували.

"Ми хочемо, щоб сквер передали в розпорядження ОСББ, захистити від забудови, зберегти зелені насадження. Зверталися до депутатів, кандидатів - обіцяли допомогти. Поки чекаємо відповіді ", - зазначила голова ОСББ "Романовський" довколишніх будинків Людмила.