У Львові розгорівся скандал через невірне трактування довоєнної історії. На карті, яку розмістили організатори акції "Пробіг Незалежності", Львів був зображений як частина Польщі. Повідомляє Кореспондент.net.

Плакат із зображенням довоєнної Польщі, до складу якої ввійшли частини сучасних територій України, Литви, Білорусі , також висить в приміщенні Міністерства закордонних справ. Про це повідомив суспільний діяч Вітольд Юраш.

Мер Львова Андрій Садовий був змушений зустрітися з генконсулом Польщі, аби вияснити офіційну позицію Варшави щодо цього інциденту. На своїй сторінці у Фейсбуці очільник Львова написав: "На рекламних матеріалах акції Львов та Вільнюс приєднали до Варшави. На жаль, серед партнерів акції вельмишановні мною Gazeta Wyborcza, мерія Варшави, банк PKO B, який працює в Україні. А як би відреагували поляки, якщо б німці під час своїх марафонів бігали з картами III Рейха з Врацлавом та Щецином у складі? Чи нам варто в підручниках з географії лемківські землі приєднати до Сяну?".

Читайте також: Під "декомунізацію" потрапляють 908 міст і сіл

Нагадаємо, що напередодні вибухнув скандал через виданий у Франції атлас із зображенням Криму у складі Російської Федерації.

Популярні новини зараз

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Показати ще