У Росії ще одного українця засудили до колонії суворого режиму.

Як повідомляє портал Чернигова, суд Брянська Росії дав 58-річному Віктору Шурі 12 років позбавлення волі.

Брянський обласний суд звинуватив його в шпигунстві і роботі на українську Держприкордонслужбу.

За версією російського слідства, Віктор Шур збирав інформацію і передавав її українській стороні, що могло загрожувати безпеці Росії.

Відомо, що Віктор є сином відомого українського колекціонера 89-річного Валентина Шура. Сам він теж збирає рідкісні керамічні вироби: статуетки, тарілки, вази та інше.

Популярні новини зараз

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"

Показати ще

Частина колекції батька засудженого радянська влада передала в чернігівський музей. Його колекцію відвідував екс-президент Віктор Ющенко.

Віктор Шур більше двадцяти років живе і працює в Стародубі Брянської області, також у нього є російський паспорт, але після смерті дружини, переїхав на Батьківщину наглядати за літнім батьком.

9 лютого 2015 року він поїхав до Росії, де його заарештували співробітники ФСБ на кордоні. У документах слідства сказано, що у Віктора вилучили "розвідувальну техніку" - фотоапарат із знімками російських ракетних шахт і танків.

Його помістили у в'язницю Лефортово в Москві і провели кілька закритих засідань. Він постійно писав батькові листи, хвилюючись, як він без допомоги сина обходиться.

Читайте також: У Чечні українцеві Малофєєву дали 24,5 років в'язниці за УНА-УНСО

Нагадаємо, що минулого тижня 73-річного пенсіонера українця засудили до шести років позбавлення волі в російській в'язниці за шпигунство.