Працівники карного розшуку Чернігівського міського відділу УМВС України в Чернігівській області викрили студента одного з вишів, який підробляв систематичними крадіжками автомобілів.

Про це йдеться на офіційному сайті відомства.

Як розповів начальник Чернігівського міського відділу УМВС України підполковник міліції Антон Шевцов, до чергової частини відділу надійшло повідомлення від чернігівця про викрадення його автомобіля марки ВАЗ-2101.

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група міськвідділу міліції. В ході проведення перевірки працівники карного розшуку встановили, що легковик, не обладнаний ніякими засобами проти угону, був легковажно залишений господарем на ніч біля будинку.

Того ж дня потерпілий знов зателефонував до міліції. Чоловік повідомив, що бачив свою машину неподалік однієї з шиномонтажних майстерень міста та назвав адресу. Прибулі на місце оперативники карного розшуку міської міліції затримали молодика, який сидів за кермом викраденої автівки.

Популярні новини зараз

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Стосується всіх власників газових лічильників: "Газмережі" терміново попередили споживачів

Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Показати ще

Як в подальшому з'ясувалося, викрадачем автомобіля виявився 20-річний студент одного з вишів обласного центру.

Уродженець одного з сіл району, він щоразу приїздив до міста на своїй старенькій "копійці". Інколи хлопець залишався на ніч в обласному центрі, їздив нічними вулицями та видивлявся самотні старенькі машини. Коли знаходив підходящу – перевіряв її на наявність сигналізації, після чого підручними засобами відкривав автомобіль, заводив та відганяв машину додому.

У найближчій до свого села лісосмузі молодик розбирав автівку на запчастини та продавав їх знайомим, а непридатне до продажу здавав на металобрухт. Отримані гроші витрачав на ремонт і запчастини для власного автомобіля.

Під час санкціонованого обшуку на подвір'ї підозрюваного працівники міліції виявили залишки викрадених автомобілів "Славута", "ЗАЗ-1102" та "ВАЗ-21063". Хлопець зізнався у скоєному та дав правдиві свідчення.

Читайте також: На Закарпатті у жінки виманили 80 тисяч гривень

Антон Шевцов повідомив, що за всіма фактами крадіжок відкриті кримінальні провадження. Максимальне покарання, передбачене за вчинення подібного злочину – позбавлення волі на строк до п'яти років.

Триває досудове розслідування та встановлюється причетність студента до інших злочинів у місті Чернігові та Чернігівському районі.