Швейцарія надасть Житомиру грант у 15,1 мільйонів швейцарських франків на заходи з енергоефективності впродовж 2015-2018 років.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської міської ради.

У Житомирі 29 вересня підписано Договір про надання консультаційних послуг між Житомирською міською радою, комунальним підприємством "Житомиртеплокомуненерго" та компанією Pöyry Switzerland Ltd. Керувати новим проектом "Енергоефективність у громадах" буде саме швейцарська компанія.

Вартість консультативних послуг покриється за рахунок гранту уряду Швейцарії.

У рамках співпраці планується упродовж 2015-2018 років провести у Житомирі заміну майже семи тисяч метрів теплових мереж. Також проведуть реконструкцію та капітальний ремонт трьох котелень, на яких встановлять твердопаливні котли на біомасі.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Читайте також: Вуличні ліхтарі на сонячних батареях встановили у Чернівцях

Крім цього, наступного року планується провести комплексну енергоефективну реновацію п'яти дошкільних навчальних закладів. Зокрема, замінити вікна, вхідні двері на енергоефективні, утеплити стіни, дахи, фундаменти, влаштувати системи автоматичного регулювання подачі теплоносія, вдосконалити системи освітлення, енергоменеджменту і моніторингу, а також управління водними ресурсами.

Нагадаємо, сьомого травня 2015 року був підписаний Меморандум про взаєморозуміння між Державним секретаріатом з економічних питань Швейцарської Конфедерації та Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Житомирською міською радою, комунальним підприємством "Житомиртеплокомуненерго" про надання технічної та фінансової допомоги для проекту з енергоефективності у Житомирі.