У Львові відкрився 1-ий в Україні муніципальний велопрокат завдяки спільному українсько-німецькому проекту.

Про це пише Zaxid.net.

"Наразі у Технопарку на Федьковича. Найближчими днями на Площі Ринок, біля Політеху, Франка і Аквапарку. До кінця місяця запрацює", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Вуличні ліхтарі на сонячних батареях встановили у Чернівцях

Проект, підтриманий Німецьким товариством міжнародного співробітництва, передбачає облаштування 20 станцій прокату велосипедів у різних куточках міста.

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Показати ще

Безпосередньо у Львові проект реалізовали фахівці української мережі прокату, продажу та сервісу велосипедів Veliki.ua, які отримали таку можливість у грудні 2014 року, коли виграли грант від німецького уряду та компанії "Nextbike Україна".

Львів обрали для розміщення першого муніципального велопрокату в Україні на вимогу західних партнерів, які вважають, що місто найкраще підходить для втілення проекту своєю інфраструктурою та вважається велосипедною столицею країни.

"У Вроцлаві такі ж станції. Правда тут їх скоро на зиму приберуть", - радіють новому сервісу користувачі соціальних мереж.

Сьогодні велопрокат від Nextbike функціонує у сусідній Польщі, Угорщині, Німеччині, Австрії, Туреччині, а також в США та в багатьох інших країнах світу.