У Харкові на хабарі у розмірі п'ять тисяч доларів затримали двох прокурорів. Про це повідомив заступник генерального прокурора України, прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе, передає "112 канал".

"У Харкові при отриманні чергового "траншу" хабара в сумі п'ять тис. дол., генеральною інспекцією спільно з управлінням Служби безпеки України були затримані два прокурори – заступник прокурора Вовчанського району Харківської області та прокурор відділу Харківської обласної прокуратури", - написав він у Facebook.

Слідством було встановлено, що вже тривалий час вони працювали за добре налагодженою схемою. Прокурори штучно створили перешкоди для ведення бізнесу одного з підприємств, пропонуючи свої "платні послуги" щодо їхнього усунення.

Читайте також: СБУ затримала двох працівників пенітенціарної служби за хабар

"Підприємство систематично стикалося з величезними затримками при розмитненні імпортованих товарів. На резонне питання про причини цих затримок - отримували відповідь про те, що є відповідні листи від прокуратури з вимогою додатково перевірити контейнери з ввезеною продукцією. При зверненні до прокуратури – пропонувався варіант платного вирішення питання. Його ціна – п'ять тис. дол. за кожний контейнер", - написав Сакварелідзе.

Популярні новини зараз

Без згоди не заберуть: хто має імунітет від мобілізації

Замість кількох виплат — одна: українцям платитимуть нову соціальну допомогу

Перерахунок пенсій: хто отримав підвищення, а хто залишився без змін

Українцям роздають безкоштовне житло в одній з європейських країн: як оселитися

Показати ще

Зазначається, що тільки одна з фірм ввозила близько семи контейнерів на місяць, тому "додатковий дохід" становив не менше 35 тисяч доларів.