Рішення Росії вивести з Донбасу деякі підрозділи своїх регулярних військ для подальшої відправки до Сирії викликало паніку в Донецькій і Луганській "народних республіках". Про це координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук написав на своїй сторінці у Facebook.

"Наказ Генштабу ЗС РФ на вивід в РФ з Донбасу деяких регулярних російських військ і окремих найбільш боєздатних формувань російських найманців для подальшої відправки до Сирії став причиною для паніки в "ДНР" і "ЛНР", – повідомив Тимчук.

За його словами, керівництво місцевих терористів вважає, що Москва відмовляється від планів подальшої ескалації конфлікту на Донбасі і кидає бойовиків напризволяще.

Читайте також: Бойовики відновили повітряну розвідку на Донбасі

"Посилюють паніку чутки про посилення прикордонними військами ФСБ охорони держкордону РФ з Україною на ділянках, що межують з окупованими районами, для запобігання потрапляння на територію Росії "небажаних елементів" з числа власних найманців і місцевих бойовиків", - уточнив Тимчук.

Популярні новини зараз

Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше

Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів

Показати ще

Він поінформував, що у багатьох бандформуваннях і "органах управління" 1-го і 2-го "армійських корпусів" ("ДНР" і "ЛНР") спостерігається виїзд російських "радників" з числа кадрових офіцерів ЗС РФ на територію Росії.

"На даний момент немає інформації про те, чи йде мова про ротації, або ГШ ЗС РФ дійсно скорочує формат військової "допомоги" місцевим бойовикам", - повідомив Тимчук.