Фотожурналіст-фрілансер зробив серію фотографій справжнього жаху війни. Він влітку пропрацював три тижні з добровольчим батальйоном спецназу Нацгвардії "Донбас" у секторі "М" в районі Широкиного.

Про це пише Радіо Свобода.

"Це саме той випадок, коли доброзичливе в цілому ставлення до журналіста, загальний комфорт у роботі, велика кількість фотографічно цікавих ситуацій і чудовий доступ стикаються з безумовною необхідністю зупиняти себе. Інакше – загибель. Весь цикл "ротації", весь час, поки я був на позиціях, йшли безперервні бойові зіткнення: артилерійські обстріли та окопні дуелі. Це дуже і дуже серйозно – те що відбувається в маріупольському секторі", - розповів він.

Читайте також: "Коли у бійця відпала примотана скотчем нога, медсестра зомліла" - лікар Риженко

За його словами, не було ніякого перемир'я і йшла "класична позиційна війна, під час якої гинуть люди".

Популярні новини зараз

Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага

"Лічені миті до загрози": пророцтво старця Вікентія про допомогу вищих сил Україні у війні

Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф

Пенсійний фонд встановлює нові норми: кого торкнуться

Показати ще

"У мене немає ілюзій – ще нескоро перестане литися кров на Донбасі. Не загоїлися рани. Не вщухла гординя", - зазначив фотограф.

За його словами, найбільше запам'яталася зйомка в бліндажі, коли позиції "Донбасу" накрила артилерія супротивника.

"Ми просто сиділи під товстенною бронеплитою, під товщею землі і мовчали. Але в мовчанні цьому було стільки напруги! Прямо над нашими головами свердлили повітря снаряди і свистіли осколки. Окоп і бліндаж трусило. Земля стогнала. Потім хтось сказав: "Не дай Бог – пряме... І тоді всім відразу п***ц...", - розповів чоловік, додавши, що змушував себе фотографувати, долаючи страх - у перервах між артилерійськими залпами.