В Одесі в суботу, 12 вересня, пройшла урочиста церемонія закриття українсько-американських навчань Sea Breeze. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

У церемонії взяли участь представники військово-морських сил Збройних сил України та командування тактичного з'єднання 6 флоту ВМС США.

За словами командувача військово-морських сил ЗСУ, віце-адмірала Сергія Гайдука, головним результатом цих масштабних навчань став рух до досягнення необхідного рівня безпеки в чорноморському регіоні.

Так, під час Sea Breeze-2015 були успішно реалізовані завдання по досягненню високого рівня взаємосумісності багатонаціонального штабу навчань.

"У ході маневрів кораблі, подолавши в середньому близько тисячі миль, відпрацювали взаємодію з проведення операції на морі, українські та американські літаки виконали близько 90 польотів над акваторією Чорного моря, військовослужбовці берегового компонента здійснили десяток маршів і виконали інші завдання, визначені штабом навчань", - йдеться в повідомленні Міноборони.

Популярні новини зараз

Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома

Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."

Показати ще

За словами капітана 1 рангу Олексія Неіжпапи, як в ході навчань, так і під час підведення підсумків виникло чимало пропозицій щодо поліпшення і вдосконалення навчань Sea Breeze в наступному році.

Читайте також: РФ попередила про початок військових навчань біля берегів Сирії

"Тому українська та американська сторони спільно з партнерами з інших країн планують обговорити питання збільшення кількості учасників навчань, посилення комплектування штабів офіцерами, подальшого нарощування берегової і морської компоненти", - зазначають в Міноборони.

Нагадаємо, 31 серпня в Україні стартували українсько-американські навчання Sea Breeze 2015.