Голова "Громадської палати Криму" Григорій Іоффе погрожує лідерам кримських татар кримінальними справами в разі блокади півострова.

Про це повідомляє 10 вересня сайт "Крим. Реалії".

За словами Іоффе, голова Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров, лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв і віце-президентові Всесвітнього конгресу кримських татар Ленур Іслямов "зазіхають на територіальну цілісність Росії".

"Своїми заявами вони ставлять під сумнів територіальну цілісність Росії, для цього є певні статті кримінального кодексу. Їм варто про це подумати", – заявив Іоффе.

Раніше цього тижня голова окупаційної "Державної ради Криму" Володимир Константинов заявив, що у разі блокади з боку України, півострів не постраждає, оскільки готовий до "українозаміщення".

Популярні новини зараз

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Показати ще

Читайте також: Українські олігархи годують окупований Крим – Чубаров

Лідери кримських татар оголосили 8 вересня, що ініціюють блокаду адміністративного кордону з окупованим Росією Кримом. Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров анонсує появу активістів на адміністративному кордоні з Кримом у третій декаді вересня.

Режим вільної економічної зони в Криму дозволяє ввозити вантажі, що можуть бути використані проти інтересів держави, заявив наприкінці серпня колишній депутат Верховної Ради України, кримчанин Андрій Сенченко.

Він підтвердив "Крим. Реалії" інформацію про постачання на територію півострова будівельних матеріалів, які використовуються для спорудження військових об'єктів. Ішлося про пісок і щебінь.