На розгляд Ради збираються передати законопроект про покарання недобросовісних водіїв.

У разі прийняття законопроекту, будь-якого водія за три порушення правил дорожнього руху будуть відправляти на психологічний тест.

Так, згідно з документом, в число грубих порушень входить створення аварійної ситуації, алкогольне сп'яніння за кермом, проїзд на червоний світло.

На думку ініціаторів проекту закону якщо водій як мінімум тричі за один рік таким чином порушив ПДР, поліцейський повинен направити водія на психофізіологічне тестування. При цьому на час проведення тестування водійські права повинні вилучати.

У підкомітеті парламенту по безпеці руху оголосили про готовність розглянути законопроект.

Популярні новини зараз

Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Читайте також: Рада дозволила іноземцям служити в українській армії

"Багато весь час відбуваються тільки штрафами за грубі порушення. Сьогодні на Червонозоряному проспекті в Києві стоять камери. Тільки на одному перехресті протягом доби здійснюється близько 100 проїздів на заборонний сигнал світлофора. А якщо подивитися історію зйомки, можна встановити, що правопорушення часто здійснюються одними і тими ж водіями. Якщо людина регулярно їздить на червоне світло, і піддає своє життя, і життя інших небезпеки, напевно, це говорить про те, що у нього не все гаразд із психікою ", - зазначив у коментарі Известиям один з авторів проекту закону Володимир Караваєв.

Де буде проводитися тестування, і хто ним керуватиме, поки не повідомляють.