Президент України Петро Порошенко 10 вересня підписав закон про розкриття інформації щодо кінцевих власників ЗМІ, прийнятий Верховною Радою третього вересня.

Про це повідомила прес-служба Адміністрації президента.

Новий закон зобов'язує розкривати інформацію про своїх кінцевих власників всі українські телекомпанії та радіостанції. Українські ЗМІ не можуть тепер належати офшорним юридичним компаніям і громадянам Росії, оскільки вони трактуються як представники країни-агресора.

На Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення покладається обов'язок надавати детальне обґрунтування всім своїм рішенням щодо видачі, відмови у видачі та відмови у продовженні ліцензій. Також Нацраді забороняється вводити будь-які не передбачені законами України обмеження ретранслювати програми, які походять з країн-учасниць Європейської конвенції про транскордонне телебачення.

Читайте також: Виші отримали право класти гроші на депозити

Популярні новини зараз

Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку"

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Нагадаємо, що кінцевий реальний власник вказаний тільки у 20% телеканалів, радіостанцій і газет.

Автори дослідження, яке показало такі дані, проаналізували на початку 2015 року структуру власності 29 загальнонаціональних телеканалів, 10 радіостанцій і 21 всеукраїнського друкованого видання.