Постановою "Про внесення змін до порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям", від 26 серпня, Кабінет міністрів України врегулював питання виплат коштів для малозабезпечених сімей задля догляду за дитиною.

Про це повідомляє офіційний портал ВРУ.

"Розмір соціальної допомоги з 1 квітня 2015 р. збільшується на кожну дитину віком до 13 років на 250 грн, а на кожну дитину віком від 13 до 18 років — на 500 грн", - йдеться у постанові.

Додається, що максимальний розмір соціальної допомоги з урахуванням збільшення її розміру на кожну дитину, яка входить до складу малозабезпеченої сім'ї, не може бути більшим за прожитковий мінімум для сім'ї.

Читайте також: Платити податок на житло зобов'яжуть усіх - Мінфін

Популярні новини зараз

Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження

Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Показати ще

Розмір виплат малозабезпеченим сім'ям встановлюється щорічно законом про державний бюджет та їх середньомісячним сукупним доходом, але не може бути більшим ніж 75% від рівня забезпечення прожиткового мінімуму для сім'ї. Прожитковий мінімум в Україні становить 1176 грн.

Нагадаємо, 31 серпня міністр соціальної політики Павло Розенко обіцяв збільшити соцвиплати з догляду за дітьми до 18 років до 2,9 тис. грн.