Державна фіскальна служба (ДФС) буде істотно скорочена, податкова міліція - ліквідована, а на митниці запроваджено єдиний стандарт і ціна розмитнення товарів по всій Україні. Про це заявив глава Уряду України Арсеній Яценюк в ефірі "10 хвилин з Прем'єр-міністром" в неділю ввечері.

Як повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ, за словами глави Уряду, в ДФС на сьогодні працюють 60 тис. людей, які перевіряють близько 3 млн суб'єктів підприємницької діяльності.

"При цьому тільки 1500 підприємств наповнюють державний бюджет на 80% ... Державна фіскальна служба буде істотно скорочена", - зазначив він.

Яценюк підкреслив, що ДФС повинна бути "не контролюючим корупційним органом, а сервісом для кожного платника податку".

"Вони - це перший помічник платника податку, який хоче чесно і прозоро платити податки в державну казну", - підкреслив Прем'єр.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Показати ще

На місце ліквідованої податкової міліції, за його словами, приходить Державна служба фінансових розслідувань.

"Це і служба, яка повинна виявляти нечесних платників податків і повинна захищати чесних і прозорих платників податків", - зазначив Яценюк.

Читайте також: Яценюк назвав чотири принципи нової податкової політики

Прем'єр також зазначив, що ДФС повинна встановити єдиний стандарт розмитнення товарів.

"Митниця залишається корумпованою. І причина цього - кожна область самостійно визначає, на яких умовах розмитнювати той чи інший товар. На наступному тижні Державна фіскальна служба введе один-єдиний стандарт і ціну розмитнення товарів по всій Україні", - сказав Яценюк.

Нагадаємо, Прем'єр заявив, що результатом бюджетної та податкової децентралізації стало те, що доходи місцевих бюджетів збільшилися на 40%.