У неділю, 23 квітня, в центральному матчі другого кола іспанської Ла Ліги на Сантьяго Бернабеу Реал прийме Барселону.

До чергового Ель Класіко гранди іспанського та світового футболу підходять зовсім з різним настроєм. Реал посеред тижня зумів дотиснути Баварію в екстра-таймі матчу Ліги чемпіонів (4:2) і пройти в півфінал. Так, той матч залишив деякий осад, тому що два голи Вершкових були забиті з офсайду. Однак перемога є перемога, Реал в півфіналі, і вже навіть дізнався свого суперника по ньому.

Барселона ж зараз переживає явно не найкращий період у своїй історії. Команда вилетіла з головного євротурніру, не зумівши зробити диво в матчі-відповіді з туринським Ювентусом (0:3 - за сумою двох матчів). Заява коуча Синьо-гранатових Луїса Енріке про те, шо він залишить команду після цього сезону, а також провал у єврокубках, напевно, залишили свій відбиток на моральному настрої футболістів. Світові ЗМІ практично кожен день обговорюють перебудови каталонського клубу в найближче літо, що також може тиснути на гравців Барси.

Реал - Барселона: Прогноз і ставки букмекерів на матч

До очного протистояння з Барселоною Реал підходить з комфортним запасом очок в чемпіонаті. Королівський клуб зараз обганяє свого головного конкурента на три очки, а також має один матч в запасі. Подібного відриву могло б і не бути, якби каталонці скористалися осічками підопічних Зінедіна Зідана. Наприклад, в 31-му турі Реал втратив перемогу над Атлетіко (1:1), проте в той же день ввечері Барселона безвольно програла в гостях Малазі (0:2).

Популярні новини зараз

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Показати ще

Так, ще нічого не вирішено в чемпіонаті, і можлива перемога Барселони може посилити тиск на Реал. Однак, якщо враховувати в якій формі підходять ці колективи до очної зустрічі, мало віриться, що зараз Барса здатна зупинити такий Реал. Тріо зіркових форвардів Синьо-гранатових (Мессі, Суарес, Неймар) явно не в своїй найкращій формі, а ось їх суперники по атаці в Ель-Класико, навпаки, набрали хід. Особливо це стосується лідера мадридської команди Кріштіану Роналду, який за два матчі з Баварією забив в ворота Мануеля Нойєра п'ять голів.

Реал - Барселона: Статистика зустрічей

Обидва колективи мають деякі кадрові проблеми перед важливим поєдинком. У Реала все ще залишаються в лазареті два центральні захисники -Пепе і Рафаель Варан. Зате є і приємна новина для вболівальників Вершкових - Гарет Бейл відновився від чергової травми, і зможе допомогти своїм партнерами в неділю.

У Барселони втрат не менше. Рафінья і Алейш Відаль ще в лазареті, а Арда Туран ще не відновився від пошкодження. Але це все не так важливо, як те, що на полі Сантьяго Бернабеу, швидше за все, не вийде один з лідерів Барси в цьому сезоні - Неймар. Зірковий форвард отримав дискваліфікацію на три поєдинки за саркастичні оплески на адресу арбітра матчу Малага - Барселона.

Юристи Синьо-гранатових ще намагаються якось вплинути на бан Неймара і навіть подали апеляцію, але шансів на те, що вінгер зможе зіграти з Реалом дуже небагато. Бразилець проводить свій найкращий період в кар'єрі, і його відсутність точно позначиться на грі колективу Луїса Енріке.

Реал - Барселона: Де дивитися Ель-Класіко

Історія протистоянь Реалу і Барселони бере свій початок з далекого 1926 року. Загалом в усіх турнірах команди зустрічалися між собою суперників 236 разів: 94 перемоги на рахунку Реала, 93 - у Барселони і 49 матчів завершувалися внічию. А останній поєдинок цих команд відбувся 3 грудня 2016 року, в якому також переможець визначений не був (1:1).

Орієнтовні склади:

Реал: Навас - Карвахаль, Рамос, Начо, Марсело - Кроос, Каземіро, Модріч - Бейл, Бензема, Роналду.
Барселона: тер Штеген - Піке, Маскерано, Умтіті - Роберто, Ракітіч, ​​Бускетс, Іньєста, Альба - Мессі - Суарес.

Нагадаємо, що поєдинок Реал - Барселона відбудеться 23 квітня. Український глядач зможе його подивитися на телеканалі Футбол 2. Початок - 21:45.

Дивіться також найкращі голи Ель Класіко:

Прогноз Знай.uа - 3:1.

Як повідомляв інформаційний портал Знай.ua, тренер Монако може влітку очолити Барселону.

Фото: Getty Images