Несподіваний циклон із Балкан, який приніс до України снігопади та пронизливий холодний вітер, який неприємно здивував не лише українців, а й завдав чимало шкоди природі, зокрема перелітним птахам, які поспішили прилетіти до місць своїх гніздувань. Найпершими на собі відчули примхи весняної погоди ластівки та стрижі, які через похолодання впадають у своєрідний анабіоз.

Орнітологи відзначають, що птахам із теплих країни набагато складніше налаштувати себе на таку погоду, крім того, похолодання може призвести навіть до загибелі теплолюбивих пернатих, - передає слова орнітолога Олександра Пономаренка "kp.ua".

За словами фахівця, птахи, які прилетіли з південних країн, можуть зіткнутися з голодом, оскільки вони, в порівнянні з тутешніми пернатими, не здатні здобувати собі їжу, шукати комах, які ховаються від холоду глибоко у стовбурах дерев та під землею.

Як пояснив Пономаренко, постраждає найбільше саме комахоїдна група пернатих. Деякі з них полетіли до тепліших регіонів, де достатньо їжі. А от стрижі, наприклад, рятуються як можуть. За словами орнітологів, ці птахи на деякий час можуть впадати у стан, подібний до анабіозу, як у риб. Але в такому стані птах може прожити один-два дні, якщо не потепліє та не знайдеться достатньо їжі, він може загинути.

За словами орнітологів, цієї весни погода може вбитидо 7% перелітних птахів.

Популярні новини зараз

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", синоптики прогнозують погіршення погоди та попереджають про дощі та сніг по всій території України на найближчі вихідні.