Депутати Київської міської ради вирішили перейменувати ще 12 вулиць, одну площу, провулок та проспект в місті Києві.

Таке рішення вони прийняли сьогодні на засіданні постійної комісії з питань культури та туризму, повідомляє прес-служба Київради.

Зокрема, депутати вирішили перейменувати вулицю Шліхтера - на Вифлеємську (Дніпровський район), Артема - на Січових Стрільців (Шевченківський район), Кириленка - на Олексія Береста (Святошинський район), Крупської - на Павла Чубинського (Дарницький район).

Вулицю Леніна в Деснянському районі перейменують на Копильщанську, Ленінську - на Петра Дорошенка (Святошинський район), Горького - на Анатолія Лупиноса (Солом'янський район), Горького - на Кирила Осьмака (Дарницький район).

Вулиця Металістів у Солом'янському районі змінить назву на Михайла Брайчевського, Чапаєва - на В'ячеслава Липинського (Шевченківський район), Щорса - на Євгена Коновальця (Печерський район), Юрія Коцюбинського - на Володимира Винниченка (Шевченківський район).

Популярні новини зараз

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

Читайте також: Шість київських вулиць та провулків змінять назву

Також депутати вирішили перейменувати площу Дзержинського у Голосіївському районі - на Либідську, провулок Чеслава Бєлінського - на Алли Горської (Шевченківський район), проспект 40-річчя Жовтня - на Голосіївський.

"Це не лише відповідає закону про декомунізацію, а й, на мою думку, підтримає дух киян, які не бажають жити на вулицях, названих на честь кривавого режиму", - зазначив депутат Київради та секретар комісії з питань культури Павло Бригинець.

Як повідомляє прес-служба Київради, рішення вже пройшли громадські обговорення. Їх також підтримала постійна комісія Київради з питань найменувань.

Перейменування перерахованих об'єктів ще має затвердити комісія з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків.