У рамках проекту "УКР.АВ" активісти повернули в держбюджет 3 мільярди гривень з корупційних закупівель. Про йдеться у повідомленні Центру протидії корупції.

Для цього активісти надіслали більше однієї тисячі звернень до контролюючих та правоохоронних органів, зазначають у центрі.

"На жаль, сьогодні громадські активісти змушені займатися тим, що є обов'язком прокуратури, міліції та контролюючих органів. А саме - моніторити тендери, шукати переплати та змушувати чиновників, які зобов'язані це робити, розривати сумнівні угоди та притягувати корупціонерів до відповідальності", – заявив голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

Читайте також: Американські митники навчать українських колег не брати хабарів

У антикорупційному центрі заявляють, що активісти зібрали достатньо документів щодо корупційних діянь 322 посадовців та їхніх найближчих соратників, які або намагалися заробити на державних закупівлях, або відмовлялися помічати порушення.

Популярні новини зараз

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показати ще

"УКР.АВ" – це один з проектів Центру протидії корупції, на сайті проекту активісти фіксують докази порушень.

Водночас у Державній фінансовій інспекції заявляли, що за результатами аналізу державних закупівель протягом січня – червня 2015 року територіальні органи Держфінінспекції попередили порушення у сфері держзакупівель на загальну суму понад 1 мільярд гривень, а за результатами аналізу держзакупівель 2014 року – на майже 2,2 мільярда.