У КНДР відбудеться перший в історії країни рок-концерт за участю іноземного рок-гурту. Словенська група Laibach відіграє у Пхеньяні два концерти, присвячених річниці звільнення Кореї від японського колоніалізму, повідомляє Spiegel Online.

Два концерти відбудуться 19 та 20 серпня у головному концертному залі столиці КНДР. Заходи мають відвідати близько 2 тисяч людей. У концертній програмі словенців будуть присутні головні хіти гурту, а також корейські народні пісні. Як коментують ці подію самі учасники гурту, їхнє завдання - надати багатьом північним корейцям шанс насолодитися музикою.

Раніше Laibach відмовлялися від концертів у Росії. На лютий 2015 року гурт запланував концерти у Москві та Санкт-Петербурзі, але агенти групи порадили рокерам відмовитись від концерту, через можливу небезпеку з боку місцевих православних активістів. Обидва концерти були скасовані.

Читайте також: Північна Корея почне проводити туристичні подорожі

Laibach - одна із найвідоміших груп Словенії у стилі індастріал. Музиканти у своїх піснях зачіпають теми тоталітаризму і мілітаризму і використовують на концертах відповідну символіку.

Популярні новини зараз

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Показати ще