Американська нафтова корпорація Chevron, яка планувала видобувати сланцевий газ у Львівській та Івано-Франківській областях, припиняє свою діяльність в Україні.

Сьогодні компанія Chevron Ukraine BV оголосила, що її рада директорів вирішила закрити українське представництво.

Про причини такого рішення не повідомляють.

Нагадаємо, що співпраця американської Chevron з України почалося ще в 2013 році. У січні було зареєстровано українське представництво Chevron Ukraine B.V, яке збиралося видобувати сланцевий газ на Олеській площі у Львівській та Івано-Франківській областях.

Читайте також: Американський газовий трейдер вийде на український ринок

Популярні новини зараз

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Прогнозні ресурси Олеської площі оцінюють в 2,98 трлн кубометрів газу. На цій ділянці можна щорічно добувати 5-10 млрд кубометрів. Chevron на першому етапі збиралася вкласти в геологорозвідку і буріння свердловин близько 350 млн доларів.

Проте пізніше з'явилася інформація про можливий вихід американської компанії з проекту. Наприкінці грудня 2014 року її підтвердив заступник голови адміністрації президента України Валерій Чалий, нещодавно призначений послом в США.

Також раніше повідомляли, що британсько-голландський нафтогазовий гігант Royal Dutch Shell може відмовитися від участі в проекті з розвідки сланцевого газу на Юзівській площі в Харківській та Донецькій областях.