Сьогодні обмінні пункти і банки продають американську валюту за 22,4 гривень, а купують - за 21,5. На міжбанківському ринку долар купують за 21,5 гривень, а продають — за 21,7 гривень.

Офіційний курс НБУ сьогодні — 21,76 гривень, на 13 копійок вищий, ніж вчора.

"Нацбанк продовжує піднімати курс. Але він це робить не в ручному режимі. Оскільки курсоутворення зараз вільне, то й курс формується від співвідношення попиту і пропозиції", - говорить "Знай" Олександр Жолудь, аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень.

Матеріал за темою Долар подешевшав на 30 копійок

На його думку, коливання можуть бути спричинені купівлею вітчизняними нафтотрейдерами великих обсягів пального, купівлею українськими експортерами сировини для виробництва хімічних або металевих товарів.

Популярні новини зараз

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

"Будь-які великі перерахунки коштів з України в американській валюті впливають на курс. А зараз ще й ситуація така склалася, що метали на світових ринках подешевшали, хімія - також. Частина українських підприємств на Донбасі не працює. Через це Україна недоотримує великої частини коштів від торгівлі за кордоном".

Нагадаємо, останні найбільші коливання курсу американської валюти були в Україні на початку місяця. Тоді курс піднявся на 80 копійок.