Служба безпеки заблокувала 250 терміналів однієї з електронних платіжних систем, які незаконно функціонували на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Силовики з'ясували, що частина коштів від електронних платежів йшла на фінансування самопроголошених республік "ДНР" і "ЛНР".

"Приватні підприємці - власники платіжних терміналів, які не перереєструвалися на підконтрольній української влади території, продовжували використовувати їх в окупованих районах, незважаючи на заборону Нацбанку України. За можливість незаконно продовжувати роботу ці суб'єкти господарської діяльності щомісячно платили "податки" - 15 відсотків від своїх доходів представникам терористичних організацій ", - повідомили в СБУ.

Також силовики довели що фінансисти свідомо забезпечували роботу терміналів на захоплених ними територіях.

"Порушили процедуру відкликання ліцензії з надання фінансових послуг київської компанією, що володіє платіжною системою. Тривають слідчі дії", - зазначили в СБУ.

Популярні новини зараз

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Матеріал по темі: У Запоріжжі затримали бойовика "ДНР" при підготовці теракту

Нагадаємо, що 6 червня Служба безпеки заблокувала три електронних гаманці, на які надходили кошти для фінансування проросійських бандформувань. СБУ офіційно передала реквізити електронних гаманців Адміністрації платіжної системи, яка моментально зупинила їх обслуговування.