Американські вчені з Університету Еморі провели дослідження на собаках і свинях. Вони довели, що свині можуть бути розумнішими собак і шимпанзе. Про це повідомляє "Вокруг света".

Автори дослідження сподіваються, що їхні висновки змусять людей переосмислити ставлення до тварин, яких традиційно сприймають тільки як джерело їжі.

"Ми з'ясували, що когнітивні здібності свиней знаходяться на такому ж рівні, як у собак, шимпанзе, слонів, дельфінів і навіть людей", - розповідає нейробіолог Лорі Марино.

Дослідники з Університету Еморі вважають, що любов свиней до ігор і встрявання в жартівливу боротьбу один з одним аналогічна тій, що властива собакам. Свині вміють жити в складних соціальних спільнотах, вчити один одного і вибудовувати відносини всередині колективу.

Вони з'ясували, що свині мають чудову довгострокову пам'ять, навички розташування предметів в просторі, можуть проходити лабіринти. Також вони розуміють просту мову символів і вміють розпізнавати складні комбінації дій.

Популярні новини зараз

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

Матеріал по темі: Вчені виявили мультяшного восьминіг

Ніколь фон Еберхоф з Берліна записала відео, на якому її улюблена свиня на прізвисько Моріц здійснює дивовижні трюки. На дерев'яній дошці тварина поєднує фігурки у вигляді свині, пофарбовані червоним, жовтим і синім з відповідними кольоровими отворами. Свиня робить це без будь-якої сторонньої допомоги.

Нагадаємо, що раніше зоологи з Нідерландів виявили, що свині схильні до емпатії.