З давнього часу вишиванка була для українців не просто одягом, а оберегом, символом здоров'я, крастоту і щасливої ​​долі.

Предки навчали дівчаток вишивати з трирічного віку. Вони вважали, що жіноче начало пов'язане із землею, яка приносить плоди. Тим більше, що це заняття виховувало у молодого покоління посидючість і терпіння.

"Через вишивку також передавалися сімейні символи, сімейні знаки, які береглися в роду. В давнину кожен рід мав свою родову символіку. В герб роду кожне покоління додає той виток подій, який пережило саме це покоління", - повідомляє історик Євген.

В давнину і понині символам, які зображували на вишиванці надають особливого значення, тому що вона була окрасою роду. Жінки майстерно зображували спеціальними знаками на них стихії вогню, води, землі і повітря.Також можна вишити своє ім'я та прізвище.

Є повір'я, що вишиванка володіє магічною дією і може зцілювати, якщо її зробила жінка, здатна пропускати через себе особливу енергію. У християнських спільнотах зараз проводять спеціальні уроки для правильного виготовлення та вишивання виробу.

Популярні новини зараз

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Показати ще

Матеріал по темі: Сотні людей вийшли на Мегамарш вишиванок у Києві (фото)

Нагадаємо, що в Україні 21 травня відзначають День вишиванки. Традиційно в цей день проходить багато конкурсів та фестивалів, присвячених національному одягу.