Зміни до Конституції внесуть восени, ще до місцевих виборів. З депутатів та суддів знімуть недоторканість, а вибори проведуть за відкритими списками. Про це заявив президент Петро Порошенко на прес-конференції.

"Проведення місцевих виборів за відкритими списками завершить процес демократизації країни. Це будуть найважливіші вибори, вони завершать процес перезавантаження та оновлення влади. Це оновить також регіональні еліти і не дозволить реваншу промосковських сил", - пояснив він.

Глава держави повідомив, що в Конституції знімуть недоторканість з депутатів та суддів.

"Виборці мають бути відповідальними, оскільки повноваження місцевої влади розширяться. Щоб не допустити на вибори "забруднених" політиків, ми дозволимо притягнути їх до відповідальності ще до виборів", - сказав Порошенко.

Читайте також: Верховна Рада зняла недоторканість з депутатів

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

Він також зазначив, що навіть в умовах падіння економіки місцеві бюджети зросли щонайменше на 30% внаслідок децентралізації.

На прес-конференцію президента акредитували 180 журналістів, проте СБУ заборонила доступ на подію російських журналістів. Прес-конференцію Порошенко дає на вулиці, в дворику біля своєї Адміністрації на вул. Банковій.