Россільгоспнагляд не пустив на свою територію сухе знежирене молоко Roshen, яке вироблене на вінницькому заводі підприємства. Продукцію везли через Росію транзитом. 126 тонн сухого молока затримали митники Смоленської та Брянської областей. Звинуватили українських постачальників продукції у неповному заповненні документів про ветеринарну перевірку.

"Така ситуація недивна, адже росіяни вже не перший рік всіляко блокують українську продукцію. Вони змішують бізнес із політикою. Проте відмовлятися від поставок в Росію не можна. Адже у нас харчів виробляється у кілька разів більше, ніж ми споживаємо. До того ж за Росією – Казахстан, Узбекистан, Грузія й інші держави", - говорить "Знай" Микола Верницький, директор компанії "Проагро".

На думку фахівця, українським постачальникам вже давно потрібно було шукати нові ринки збуту або змінювати підходи до виробництва своїх товарів.

"Ринки збуту, звісно, знайти важко. Наша продукція для європейців дешева, але не якісна. Для росіян вона і дешева, і якісна. Варто було б виробляти менше харчів, натомість збільшувати асортимент і якість для українських споживачів. Цим шляхом пішло багато країн, які мали перевиробництво", - каже експерт.

Нагадаємо, це вже втретє за останні два місяці росіяни не пускають на свої та окуповані території українські продукти.

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще